SPARTAK OFFICE SHOES – PROLETER NAFTAGAS ZRENJANIN 79-59

Današnja utakmica Spartak Office Shoes protiv Proleter Naftagas iz Zrenjanina u četvrtom kolu B grupe druge muške like Srbije završena je rezulatom

SPARTAK OFFICE SHOES – PROLETER NAFTAGAS 79:59

U utakmici 4. kola DLMS u kojoj je domaćin sve vreme vodio (na poluvremenu 43:30),a gosti zapretili preko Davidovca (56:50) videli smo veliku borbenost i nekoliko lepih akcija domaćih. I publika je znala da nagradi požrtvovanu igru Spartaka te se moglo čuti već zaboravljeno na košarkaškom parketu: Spartak, Spartak! Svi igrači su se maksimalno trudili u fazi odbrane, a u napadu su se istakli odmereni Danilović i Aleksa Stojanović (trojke šutirao 5-6).

Spartak Office shoes: Dodić, Prlja 6, Sokolović 8, Danilović 15, Barna 17, A.Stojanović 17, S.Gazibegović 4, Bijelić, Dmitrović 2, Mirčić, Simjanovski 4, V.Gazibegović 6.

Filip Barna (17 poena, 6 skokova, 3 asistencije, 5 izgubljenih lopti):
Čestitao bih Proleteru na velikoj borbi, pružili su nam dobar otpor. U prvom poluvremenu cilj je bio da se što više igrača razigra, malo nas je njihova zonska odbrana omela u tome. Ipak, u nastavku  smo dosta pametnije odigrali, krenuo je šut, veoma bitna pobeda  za nas.

Trener Filip Socek:
Ja ne znam trenera koji bi bio nezadovoljan  posle utakmice u kojoj mu ekipa primi 59 poena. Čestitam momcima na odnosu, možda smo bili malo stegnuti u napadu, ali sve u svemu bitna pobeda za nas. Još jednom ponavljam večeras su pobedili timska igra i odbrana.

Inače na ovoj utakmici Aleksandar Sokolović je odigrao 100 utakmicu za Spartak.

U narednom kolu Spartak gostuje u Čačku jednom od konkurenata za ulazak u viši rang.

Utakmicu su prethodno najavili Aleksandar Živojin Danilović:
Očekuje nas zanimljiva utakmica. Zrenjaninci imaju par iskusnih igrača, oko kojih se vrti igra, ali i mlađih potencijalno opasnih. Trudićemo se da im ne dozvolimo da oni nametnu njihov ritam, treba da trčimo i igramo dobru odbranu. Pozivamo publiku i  nadam se da će ih biti sve više, jer ovaj grad zaslužuje da ima zdravu košarkašku priču.

i trener Filip Socek:
Druga vezana utakmica kod kuće. Dobar je to raspored, ako ga iskoristiš dok se ekipa uigrava. Tabela (Proleter na samo jednoj pobedi) ne pokazuje pravo stanje. Iskusni igrači Miroslav Radić (igrao za Spartak od 2009-2011), Davidovac, Mirković su nosioci igre i od njih dosta zavisi. Međutim, u Subotici se mi pitamo, odgovorićemo čvrstom igrom u odbrani i agresivnom u oba pravca. Bitan je i ritam utakmice, da mi diktiramo tempo.