8.KOLO 2.MLS MLADOST – SPARTAK OFFICE SHOES 74:96

(22:29,26:26,13:25,13:16)

Košarkaši Spartaka odlično su započeli drugi deo prvenstva u B grupi 2.MLS. Po drugi put su pobedili Mladost, čini se lakše nego u Subotici.
Startna postava Sokolović, S.Gazibegović, Barna, M.Stojanović, Prlja ostvarila je početnu prednost od 9:15. Na krilima Barne (18 poena u prvom poluvremenu) i posle  trojki Saše Gazibegovića i Danilovića Subotičani su vodili sa 27:41. U nastavku igru našeg tima krasi agresivna odbrana, (samo 26 primljenih poena), odličan skok ( 47 u odnosu na 25 domaćina), prodori i polukontre. Treba istaći odličan procenat sa linije penala (22/26), te 23 asistencije. Trener Sekulović je rotirao osmoricu igrača, a najveću minutažu (35 minuta) je imao plej Sokolović koji je meč završio bez izgubljene lopte.

Trener Spartaka Srećko Sekulović: Vrlo bitna i teška utakmica za nas. Dobro smo se spremali za meč, mislim da smo uspeli da zaustavimo njihove ključne igrače. Najbolja utakmica od kako sam ja trener. Odličan skok, slobodna bacanja, trojke. Izgledali smo kao ekipa. Jako sam zadovoljan, čestitao bih igračima na dobroj igri. 

Trener Mladosti Ivan Stefanović: Bili smo vrlo nervozni. U početku smo se držali, ali kada su gosti poveli sa 10 razlike…U drugom poluvremenu su nas nadskakali, po 3-4 napada u istom napadu, teško je to nadoknaditi protiv ozbiljnih ekipa kao što je Spartak. Stefanović je apostrofirao i sledeće: Mislim da suđenje nije uticalo  na rezultat. Prethodne dve utakmice nije igrao Danilović, njihov najbolji igrač u prvom poluvremenu. Danas se videlo koliko im znači.

Šestu ovosezonsku pobedu ostvarili su: S.Gazibegović 7, Dodić 13, Prlja 13 (10 skokova), Sokolović 20 ( 7/7 slobodna bacanja, 7 asistencija, index 26), M.Stojanović 6, Danilović 10 ( trojke 3/4), V.Gazibegović 7, Barna 20 ( 8 skokova, index 26), Jovandić, Simjanovski, Bijelić, Dmitrović.

U sledećem kolu Spartak će ugostiti ekipu Žitko basketa.