6. KOLO TRIGLAV KLS SPARTAK OFFICE SHOES – SPD RADNIČKI 78:77

(15:17, 22:22, 18:25, 23:13)

Kadeti Spartaka ostvarili su treću ovosezonsku pobedu. Posle Konstantina u Subotici je pao i kragujevački Radnički. Gledali smo odličan meč, Subotičani su poveli sa 10:2, gosti uzvraćaju preko Filipovića i Denovića. Celu treću deonicu su u blagoj prednosti. Početkom trećeg perioda imaju i +14, ali onda pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani i borbenosti pre svih Filipa Karadžića, “golubovi” mic po mic stižu prednost Šumadinaca. U završnici za Hičkoka najpre Burda sa dva poena smanjuje na 76:77, da bi posle još jedne dobre odbrane isti igrač asistirao Karadžiću za koš koji je doneo pobedu. Rekli bismo pobedu i plasmana na F8 vrednu.

Kod gostiju su se istakli Filipović sa 36 poena i 9 skokova, i Denović sa 17 poena i 14 skokova. Čini se da nisu imali pomoć igrača sa klupe (samo 10 poena).

Spartak Office Shoes: Simendić, Janković, Burda 13 (7 skokova), Sokanović 3, Puača 3, Nagulić 12 (7 skokova, 2/9 slobodna bacanja), Radojčić 12 (6 skokova, 4 asistencije, 1/8 trojke), Kojić 15 (7 skokova), Karadžić 16 (6 skokova), Gabrić 4, Rudinski.

U sledećem kolu Spartak gostuje u Futogu istoimenoj ekipi.

Trener Spartak Blagoja Ivić, bio je vrlo emotivan po završetku meča:
Mi smo odlično počeli, napravili seriju. Onda po nekom starom pravilu, dečje bolesti, skoro da smo izgubili utakmicu, zbog neodgovornosti, nezagrađivanja koša, promašili smo 16 slobodnih bacanja, ko to može da nadoknadi… Radnički je odlično odigrao kraj treće i početak poslednje deonice, mi se nismo predali, uspeli smo da podignemo ritam i energiju. U završnici za infarkt imali smo i više sreće. Čestitao bih ekipi Radničkog, oni su prošle nedelje deklasirali Partizan sa 35 poena razlike, bojali smo se ove utakmice. Meni je draže ovako, nego da smo dobili 20 razlike, jer smo pokazali karakter, nismo pali na -14, na 6 i po minuta do kraja, dali smo sve od sebe. Hrabre i Bog nagradi.

Pomoćni trener Radničkog Nikola Despotović:
Dobra i kvalitetna utakmica. Smenjivali smo se u vođstvu u prvom poluvremenu. Mi smo bolje otvorili drugo poluvreme. Imali smo +14, međutim, uz naše greške i pad koncentracije, ušli smo u egal završnicu u kojoj je Spartak imao više sreće. Čestitao bih na pobedi i u nastavku sezone želim im sve najbolje.