9.KOLO 2.MLS SPARTAK OFFICE SHOES – ŽITKO BASKET 80:59

(28:14, 21:7, 10:16, 21:22)

Košarkaši Spartak ostvarili su treću uzastopnu pobedu od kada je ekipu preuzeo trener Sekulović, ukupno sedmu u ovoj sezoni. Večeras su u gotovo u svim elementima košarkaške igre nadvisili ekipu iz Beograda. Jedino su sa linije penala imali neznatno slabiji učinak od gostiju. Subotičani su napravili furioznu seriju  od 16:2, dve trojke je ubacio Saša Gazibegović, kasnije su se pridružili i ostali članovi petorke do ubedljive razlike od 49:19. U nastavku gosti popravljaju utisak i ublažavaju ubedljiv poraz. U ekipi Spartaka svih 12 igrača je ulazilo u igru, a u listu strelaca nisu se upisali samo Bijelić  i Jovandić. Raduje podatak da su Subotičani ubacili 11 trojki iz 29 pokušaja i imali 50 skokova.

Spartak OfficeShoes: A.Stojanović 6, S.Gazibegović 10, Prlja 4 (7 skokova), Sokolović 10, M.Stojanović 7 (7skokova, 4 asistencije), Bijelić, Dmitrović 4, Simjanovski 2, V.Gazibegović 4, Jovandić, Danilović 13 (9 skokova), Barna 20.

Aleksa Stojanović: Rekao bih jedna rutinska pobeda. Veoma bitno u smislu vraćanja samopouzdanja i potvrđivanja pobede u Smederevskoj Palanci. Očekivali smo jači otpor, ali smo radili da to bude ovako kako je bilo.

Trener Srećko Sekulović: Veoma bitna pobeda iz dva razloga: da vratimo poljuljano samopouzdanje posle poraza od Pirota na domaćem parketu, i da odigramo jaku utakmicu, Žitko je dobra ekipa, boriće se za ulazak u četiri. Zadovoljan sam i odbranom i napadom, malo me plašilo visoko vođstvo, posle se ekipa malo ukoči što je i normalno. I igrači sa klupe su  dobro odigrali. Nadam se da je publika uživala i da smo pokazali da možemo i što je bitno da sve sledeće ekipe koje dolaze u Suboticu znaju da ne mogu da uzmu bodove.

Posle dve decenije Sekulović je ponovo na klupi Spartaka.
Ovo je moj grad, ovde sam odrastao, skoro 15 godina sam proveo ovde. Hvala publici na velikom pozdravu na početku utakmice.

Na utakmici protiv Žitka do brojke od 1000 poena u dresu Spartaka stigao je Filip Barna. Za klub je odigrao 79 utakmica, a debitovao je u sezoni 2017-18. Prošle sezone je nastupao za zemunsku Mladost.