12. KOLO 2. MLS SPARTAK OFFICE SHOES – ČAČAK 94 87:76

(25:18, 16:18, 26:17, 20:23)

U odličnoj košarkaškoj predstavi Subotičani su se punom merom revanširali gostima za poraz u Čačku. Spartak je ovom pobedom napravio značajan korak ka cilju koji se zove KLS. Od samog starta videla se ogromna želja za pobedom kod domaćih igrača. Rudarski su dolazili do svakog poena, svake osvojene lopte. Vođstvo od 28:18 malo je uspavalo Subotičane, pa su gosti preko mladog Ćurčića i sve prisutnog Pilčevića (20 poena u poluvremenu) okrenuli rezultat u svoju korist 33:36. U tim trenucima na scenu je sa dve trojke stupio Dodić i na odmor se otišlo sa pristojnih pet razlike za Spartak 41:36. Odlična treća deonica golubova i razlika je sve veća 67:53. U poslednjoj deonici trojkama Jugovića i Sokolovića uz odličnu igru u odbrani gosti su bili na pragu visokog poraza 73:56. Tada Čačani prave seriju od 10:0 i prilaze na 73:66. Trener Sekulović traži tajm aut. Ima još skoro 6 minuta do kraja. Usledila je polukontra Jugovića. U finišu su gosti probali zonom da iznenade Spartak ali su posle promašaja Subotičanima dobro poznatog Tresača, tačku na i stavili najpre Jugović, a potom i Sokolović šutevima za tri poena.  

Spartak je imao pet dvocifrenih košarkaša, odličan šut za tri poena (13/30), 12 ofanzivnih skokova, 21 asistenciju  i samo 12 izgubljenih lopti. U igru je ulazilo devet košarkaša.

Spartak Office Shoes: A.Stojanović 3, Jugović 24 (4/7 trojke), S.Gazibegović, Dodić 12 (4/5 trojke, 5 skokova), Prlja 5, Sokolović 14 (8 skokova, 7 asistencija, 4 osvojene lopte), Dmitrović 3, Mirčić, Simjanovski, V.Gazibegović 3, Danilović 13 (7 skokova, 6/6 slobodna bacanja), Barna 10 (8 skokova, 8 asistencija).

Čačak 94: Pilčević 26 (5/11 za tri poena), Ćurčić 12, Popović 5, Gugović, Zdravković, Tresač 8, Paunović, Jokić 9 (8 skokova), Dimitrijević, Majstorović 3, Stepanović, Pantić 13.

Aleksandar Sokolović: „Pravi praznik košarke pred predstojeće praznike. Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, na energetskom maksimumu. Zahvalio bih se publici, mislim da su prepoznali našu energiju i iskrenu borbu. Mislim da smo tek na pola puta ka cilju kojem težimo u ovoj sezoni“.

Debi pred domaćim navijačima kakav se samo poželeti može za Aleksu Jugovića: „Jako mi je drago što smo dobili direktnog rivala za ulazak u viši rang, ali daleko da je bilo šta gotovo. Mislim da je bila odlična atmosfera, i što publika prepoznaje entuzijazam kako uprave tako i nas igrača. Nije me išlo na samom početku meča posle sam probio led pa je bilo lakše, ali mi igramo timski, učinak jednog igrača nije presudan, tim je bitan. Radili smo jako ove nedelje i mislim da smo zaslužili da dobijemo utakmicu. Čestitao bih igračima Čačka na fer i korektnoj utakmici“.

Trener Sekulović posle šeste uzastopne pobede imao je više razloga za zadovoljstvo: „Iz kola u kolo igramo sve bolje. Ovo je za nas bila test utakmica, jer je Čačak najozbiljnija ekipa u ovoj ligi. Odbrana je bila fenomenalna, napad takođe, želja velika, publika divna, zahvalio bi joj se na podršci“.

Na pitanje o sjajnoj partiji pleja Pilčevića u prvom poluvremenu straget Subotičana je kao iz topa odgovorio: „Da to je bila naša taktika, ne može jedan igrač da dobije meč, uspeli smo da sačuvamo ostale dobre pojedince Čačana da se ne razigraju. Nama je bio prvi cilj da dobijemo, a drugi da dobijemo više od šest razlike u čemu smo i uspeli večeras“.

Trener gostiju Zoran Stefanović: „Pre svega čestitam igračima Spartaka na zasluženoj pobedi, mojim igračima na uloženoj energiji. Sve tri utakmice koje smo izgubili ove sezone u gostima imale su sličan scenario. Imamo fazu loše igre, onda previše energije utrošimo da se vratimo, a onda početničkim greškama ponovo vraćamo protivnika u život.

Na pitanje o pleju Pilčeviću, strateg Čačka 94 je rekao: „Nama je Pilčević bitan igrač, iskreirao je sve sam, mislim da su nas dobro iskautirali, bili su nam zatvoreni visoki igrači, tako da je morao da rešava sam“.

Inače Zoran Stefanović (1962)  je bivši igrač Borca, C.Zvezde, Igmana iz Ilidže, sarajevskog Železničara i Varde iz Višegrada. Pitali smo o tome kako su se igrači u njegovo vreme pripremali za utakmice.

Igrali smo protiv Spartaka i trener nam je ukazao na koga da obratimo pažnju. Recimo Sekulović, sadašnji trener Subotičana je bio posebno mapiran, a neke informacije smo dobijali i od klupskih drugova koji su poznavali neke igrače Spartaka. Spartak je u to vreme ondašnje Prve B jugoslovenske lige imao kvalitetnu ekipu i bilo je zanimljivo igrati u Subotici.

O ambicijama kluba Čačak 94 nam je rekao: „Cilj je da plasiramo u KLS. Svi u klubu radimo za to, mislim da imamo kvalitet. Liga je specifična što se tiše prenosa bodova. Ja prvi put igram ligu gde dve ekipe ulaze, ne volim da se bavim kalkulacijama ali se čini da je grupa B jača u odnosu na grupu A  (Hercegovac, Borac, Radnik, Železničar) i da će ekipe iz naše grupe ući u KLS. Radimo sve vreme i na imidžu kluba, nije svejedno da li ćeš pobediti u poslednja dva kola Beovuk i Proleter, iako te utakmice nisu značajne. Nema lakog protivnika u ovoj ligi. Plej aut neće biti nimalo naivan jer ispada četiri ekipe“.

Na pitanje da li je on pravio selekciju igrača  za ovu sezonu rekao je to posao sportskog direktora kluba.

Na konstataciju da Čačak ima čak tri ekipe u saveznom rangu takmičenja, Stefanović je upitao: Otkud Srbiji takvi rezultati u odnosu na Ameriku?

Snimak utakmice možete pogledati ovde: