2.KOLO 2.MLS – PLAY OFF – SPARTAK OFFICE SHOES – ŽELEZNIČAR ČAČAK 96:72

(23:19, 24:20, 26:15, 23:18)

Pobeda Spartaka u derbiju kola, deseta uzastopna, pred velikim brojem navijača. Košarkaši Železničara su bolje otvorili utakmicu, zahvaljujući braći Krsmanović imali su bolji ofanzivni skok. Međutim, na drugoj strani Spartak je preko Prlje, Barne, Jugovića, Danilovića pogađao za tri poena nedozvolivši gostima da se „odlepe“. Već krajem prvog poluvremena nakon što je uspostavio ravnotežu u skoku Spartak je „podebljao“ prednost 47:29. Serijom od 0:12 Čačani se „dižu iz pepela“ i prilaze na -6. Ipak, Spartakova nova serija od 16:0 je nedostižna za goste, i to je kraj njihovih nadanja da mogu nešto više učiniti u Subotici.
I večeras kao i u Surdulici u prošlom kolu Spartak je imao čak šest dvocifrenih igrača. „Golubovi“ su ubacili impresivnih 14 trojki iz 30 pokušaja (najbolji procenat ove sezone), odlično su šutirali slobodna bacanja (14/16), imali su 20 asistencija i samo 6 izgubljenih lopti.

Spartak Office shoes: Stojanović, Jugović 11 (7 sk), Dodić 3, Prlja 10, Sokolović 15 (6 as, bez izg. lopte za 28 minuta u igri), Dmitrović, Nagulić, V.Gazibegović 15 (7/7 ukupan šut), Danilović 21 (trojke 6/7, 3/3 slobodna bacanja, 5 sk), Barna 21 (9 sk, index 35).

Vanja Gazibegović: „Čestitam gostima na fer i korektnoj utakmici, još jedna sigurna pobeda za nas“.

Trener Železničara Aleksandar Bijelić: „Sve čestitke Spartaku na apsolutno zasluženoj pobedi. Pokazali su da je to fenomenalno selektirana ekipa, odlično vođena. Nismo igrali dobru odbranu, falilo je agresivnosti, njihovo preuzimanje u odbrani sa visokim igračem smo slabo kažnjavali sa lošim procentima šuta za tri poena. Mi smo ovde došli rasterećeni, mogli smo mnogo da dobijemo eventualnom pobedom u Subotici, napravili bismo dar-mar na tabeli, ali već smo zadovoljni ostvarenim o ovoj sezoni“.

Koje dve ekipe vidite u KLS sledeće sezone?

Smatram da uz Spartak koji sigurno ulazi u KLS, Čačak 94 individualnim kvalitetom to sigurno zaslužuje, a ima i bolji međusobni bilans protiv Pirota. Borac Zemun je napravio kiks posle poraza od Pirota na svom parketu (i poraza od Mladosti u Smederevskoj Palanci večeras – prim.autor), tako da mislim da će se koplja lomiti u Čačku i da će naši mečevi sa Pirotom i Čačkom odlučivati o drugom putniku u KLS“.

Trener Spartaka Srećko Sekulović: „Zahvalio bih se publici koja je u velikom broju došla u Halu. Teška i zahtevna utakmica za nas, jedna izuzetna ekipa iz Čačka, dobro utrenirana. Bili smo pod malim pritiskom, obzirom da se igra na domaćem terenu. Dali smo sve od sebe, možda ne mogu da budem zadovoljan svim segmentima igre, ali kada pogledam semafor i +24 to je ipak dobro obzirom i na međusobni skor. Da li možemo bolje, možemo sigurno, imamo sada kraću pauzu da pokušamo da radimo na detaljima“.

Snimak utakmice možete pogledati ovde: