2. KOLO KLS: SPARTAK OFFICE SHOES – ZDRAVLJE 83:70

(20:26, 24:13, 19:14, 20:17)

Košarkaši Spartaka ostvarili su prvu ovosezonsku pobedu na debiju pred domaćom publikom nakon trogodišnjeg odsustvovanja iz društva najboljih. Imperativ pobede odrazio se na igrače domaće ekipe, te su u prvih pet minuta ubacili samo 4 poena. Sredinom prve deonice Subotičani hvataju priključak, ali gosti ipak četvrtinu završavaju vođstvom (20:26).

Drugi period igre protekao je u znaku Spartaka čiji su igrači stegli odbranu i sa par kontri i polukontri stekli malu ali opipljivu prednost (44:39). U trećoj deonici  susreta Subotičani su imali konstantnu prednost između 8 i 10 poena sa kojom su i ušli u poslednju fazu meča (63:53). Igrači Zdravlja u poslednjoj četvrtini nisu pretili domaćinu, tako da je razlika u jednom trenutku iznosila i 18  poena u korist domaćih što svakako nije realna slika ove dinamične utakmice odigrane pred prilično popunjenim tribinama.

U  Spartaku Nikolson je ubacio 16, Hardi 12, kod Zdravlja Lampkin 16.

Bila je ovo 7 pobeda Spartaka u 13.međusobnom susretu između dva stara košarkaška poznanika.

Spartak Office Shoes: Hardi 12 (4/7 za tri poena), Jugović 5, Ilkić 5, Prlja 5, Dodić , Šarenac, Nikolson 16 (9 skokova), Gazibegović 6 (8 skokova), Opoku 7, Danilović 11, Sokolović 11, Barna 5.

Zdravlje: Stojković 5 (5 asistencija), Gavrilović, Morgan, Petković 4 (5 asisitencija, 6 skokova), Tavakalyan 11, Radivojević 2, Stajić, Lampkin 16 (6 skokova), Škundrić 9, Jovanović 8, Jović 7, Stojanović 8.

Plejmejker Spartaka Aleksandar Ilkić: „Ušli smo u meč sa dosta nervoze,  ali smo kasnije konstantnim pritiskom i ritmom uspeli da prelomimo ovu utakmicu. Nema vremena za slavlje jer nas već u sredu očekuje meč sa OKK Beogradom“.

Srećko Sekulović, trener Spartaka: „Teška utakmica za nas, igrali smo u grču prvo poluvreme, ne onako kako znamo i možemo. Ipak ponosan sam na igrače, ova pobeda je jako bitna za nas. Raduje me što su se gledaoci vratili, to je dobro za subotičku košarku“.

Lazar Spasić, trener Zdravlja: „Nismo došli ovde sa ciljem da moramo da dobijemo, obzirom na kvalitet Spartaka i njegove ambicije da bude u gornjem domu. Tražili smo svoju šansu kroz dobru igru.I ovde smo manje više bili konkurentni, potencirali smo da imamo što manje izgubljenih lopti, što nam je i uspevalo u početku. Kasnije je Spartak uspostavio kontrolu utakmice, uostalom Subotičani su  fizički dominantna ekipa, opasna na otvorenom terenu. Ambicije Zdravlja su da bude u sredini tabele, negde oko 15 pobeda bi zadovoljilo naše prohteve“.