4. KOLO KLS: SPARTAK OFFICE SHOES – ČAČAK 94 QUANTOX 106:74

(25:25, 30:13, 29:17, 22:19)

Košarkaši Spartaka  zabeležili su  treću uzastopnu pobedu u okviru AdmiralBet KLS lige. Od 14-og minuta utakmice na parketu subotičke Hale postojao je samo jedan tim. Tada se trojkom Hardija Spartak odlepio na plus 6, i do kraja meča samo uvećavao prednost. U jednom trenutku razlika je iznosila i + 40 u korist Subotičana u čijoj ekipi su svi igrači ulazili u igru. Najefikasniji su bili Hardi sa 16 i 4 postignute trojke, te Barna sa 15 i 9 asistencija. Meč je obilovao atraktivnim potezima na radost subotičke publike. 

Igrači Spartaka bili su posebno raspoloženi u šutu za tri poena, od 37 pokušaja pogodili su 15 puta. Čak sedmorici igrača domaćeg tima  je to pošlo za rukom. 

Kod indisponiranih gostiju koji su imali čak 27 izgubljenih lopti, bolji od ostalih bio je 40- godišnji Mladen Pantić sa 21 poenom od čega 19 u prvom poluvremenu. Miloš Dimić dodao je 18 poena. Sledeće nedelje Spartak gostuje ekipi zemunske Mladosti, dok su Čačani domaćini Kolubari iz Lazarevca.

Spartak Office shoes: Hardi 16 (4/6 za tri poena), Jugović 6, Ilkić 7, Prlja 6, Dodić 9, Nikolson 11 (6 skokova), Kojić 2, Gazibegović 9, Opoku 6, Danilović 11, Sokolović 8, Barna 15 (9 asistencija)

Čačak 94: Radovanović 2, Ćurčić M. Đ. 13, Andrić 1, Tatić, Tresač 2, Paunović 2, Ćurčić V.Đ. 6, Majstorović 7, Dimić 18, Pantić 21, Gugović 2.

Centar Spartaka Vanja Gazibegović je bio kratak: “Sve smo danas pogodili, idemo dalje,  sad nas očekuje derbi protiv zemunske Mladosti“.

Trener Srećko Sekulović bio je zadovoljan rezultatom: “Imali smo dobar ritam, igrali smo sa svih 12 igrača, oni koji su ulazili sa klupe dali su veliki doprinos. Možemo i bolje da igramo, čini mi se da smo na dobrom putu i dobra je stvar da ćemo imati nedelju dana da se dobro spremimo za ekipu Mladosti“.

Gosti su bili deprimirani posle poraza.

Nikola Radovanović je rekao da su osramotili i klub i grad, i da nisu smeli da se prikažu u ovako lošem izdanju i zbog činjenice da su došli dan ranije u Suboticu.

Trener Vladimir Lučić je pohvalio subotički košarkaški projekat i rekao da je to veliki plus za srpsku košarku. Očekuje da Spartak uskoro postane ABA-2 ligaš. Od svoje ekipe očekuje da se grčevito bori za opstanak i da pruža šansu mladim igračima, pre svega dvojici Ćurčića koji su reprezentativci Srbije u mlađim selekcijama.

Statistiku sa odigrane utakmice možete pogledati ovde