10.KOLO ADMIRALBET KLS: SPARTAK OFFICE SHOES – VOJVODINA 84:74

(17:13, 22:25, 20:25, 25:11)

Košarkaši Spartaka zabeležili su osmu ovosezonsku pobedu, treću uzastopnu od kako je ekipu preuzeo trener Oliver Kostić. Iako im je utakmica protiv Vojvodine bila četvrta u poslednjih 12 dana, Subotičani su imali dovoljno energije da u završnici meča nakon što su gubili sa 52:61 u 29. minutu meča najpre stignu do izjednačenja 69:69 trojkom Hardija, a da potom i potpuno preokrenu rezultat u svoju korist. Utakmica je  odigrana u izuzetnom ambijentu pred najvećim brojem gledalaca ove sezone u Subotici i uz prisustvo posle dužeg vremena navijačke grupe  “Blue Marines”.

Spartak Office Shoes: Hardi 22 (6/9 za tri poena), Jugović 7 (5 asistencija), Ilkić 2, Prlja 13 (5 skokova), Dodić, Šarenac, Nikolson 12 (11 skokova), Gazibegović, Opoku 6, Danilović 11 (5 skokova), Sokolović 9,  Barna 2 (4 asistencije),

Vojvodina: Banjac 10 (5 skokova),Beslać 26, Nedeljkov 4, Ljubičić 8, Gaćeša 11 (9 skokova, 6 ofanzivnih), Zagrađanin, Pešaković 6, Šajin, Živković, Čampara 4, Ristanović 2, Jovović 3.

Nikola Gaćeša, igrač Vojvodine: “Čestitao bih ekipi Spartaka na zasluženoj pobedi.  Igrali smo solidno tri četvrtine meča, kasnije smo pali u koncentraciji i energiji, nismo ispoštovali  dogovor, oni su pogodili ključne šuteve u poslednjoj četvrtini i iskoristili naše izgubljene lopte“.

Trener Miloš Isakov Kovačević je kao razlog neuspeha naveo nepronalaženje napadačkog ritma u prvom poluvremenu, kao i nedovoljnu konstantnost u odbrani. “Čestitam treneru Oliveru Kostiću, drago mi je zbog njega, i veoma je lepo videti kako Spartak gradi jedan odgovoran projekat, koji se gradi od  baze do krova, uživali smo pred punim tribinama  i ostaje žal što nismo pobedili”. Kovačević se posebno pohvalno izjasnio o  karakteru igrača Spartaka koji su kako je rekao” okretali sve i jednu utakmicu do sada u sezoni“.

PJ Hardi (22 poena):” Vrlo sam zadovoljan ovom pobedom, obzirom da smo igrali veći broj utakmica u proteklih 12 dana“.

Trener Spartaka Oliver Kostić se zahvalio navijačima i čestitao svojim igračima koji su dali poslednji atom snage. “Smatram da je utakmica mogla da zadovolji sve prisutne.Mi smo sada bili u periodu u kojem smo da se malo našalim  imali više utakmica nego treninga. Odbrana i hladna glava na kraju meča su bili ključ večerašnje pobede protiv odlične ekipe Vojvodine“.

U narednom kolu Subotičane očekuje još jedan derbi, ovoga puta protiv Zlatibora u gostima, dok Vojvodina već u petak dočekuje Slobodu iz Užica.

Detaljnu statistiku možete pogledati ovde