12. KOLO ADMIRAL BET KLS: SPARTAK OFFICE SHOES – SLOBODA 86:79

(21:13, 20:23, 23:29, 22:14)

Košarkaši Spartaka upisali su devetu ovosezonsku pobedu. Sloboda iz Užica, inače najmlađa ekipa u KLS, pružila je više nego dostojan otpor Subotičanima.

U pravoj rovovskoj borbi sa puno dosuđenih ličnih grešaka (28 Spartak, 26 Sloboda), odlučilo je veće iskustvo Spartakovih igrača. Spartak je kontrolisao rezultat u prvom poluvremenu, ali su gosti nakon pauze najpre došli u vođstvo u 23. minutu (43:45), a potom stekli i najveću prednost (50:56 u 27. minutu). U međuvremenu je isključen kapiten Prlja, što je primoralo trenera Kostića da više koristi Andriju Bojića nego što je planirao. Trojkom Sokolovića Spartak ponovo vraća prednost (67:65 u 31. minutu), ali ubrzo uzvraća Nekić takođe trojkom za 71:72. Usledila je serija Subotičana od 7:0, a trojkom  Đorđa Božića iz kornera za 79:82 na 77 sekundi pre kraja meča ponovo imamo dramu.

Ipak, u finišu sledećeg Spartakovog napada, Aleksandar Živojin Danilović je realizovao dva slobodna bacanja za 84:79, a kada je Hardi na 15 sekundi pre kraja poentirao iz kontranapada, meč je bio odlučen.

U ekipi Spartaka debitovali su Miloš Milisavljević i Andrija Bojić. Kapiten Predrag Prlja odigrao je 250. meč za subotičkog prvoligaša. Spartak je posle nove pobede ostao na poziciji pet, dok je Sloboda sa bilansom od 5 pobeda i 7 poraza na deobi osmog mesta. U sledećem kolu Subotičane očekuje teško gostovanje u Kraljevu protiv Sloge, dok Sloboda dočekuje Dinamik.

Spartak Office Shoes: Hardi 20, Jugović. Ilkić 3, Prlja 2, Milisavljević 6 (7 asistencija), Šarenac, Nikolson 11, Gazibegović 3, Bojić 15 (6 skokova), Danilović 16 (6 skokova), Sokolović 5 (7 asistencija), Barna 5.

Sloboda: Nekić 21 (rekord sezone) i 7 skokova, Bogićević 8, Ćirković 2, Ćubić, Kapetanović 14, Aksentijević , Božić 14, Matić 1, Ilić 15 (10 skokova), Vukajlović, Miladinović 4, Matović.

Igrač Slobode Nemanja Kapetanović: “Odigrali smo dobro, ali smo u finišu imali loša rešenja u napadu što nas je koštalo poraza. Zadovoljan sam, ipak smo namučili jednu ovakvu ekipu i to na domaćem terenu.

Trener gostiju Velimir Gašić ističe činjenicu da je Spartak kao novajlija u ligi ozbiljan kandidat za sam vrh. Kao uzrok poraza vidi brz ulazak u probleme sa ličnim greškama i manjak koncentracije njegovih igrača. Na pitanje koje dve  ekipe vidi na kraju sezone kao vodeće rekao je da je još rano govoriti o tome. “Mislim da će rezultati protiv ekipa koje nisu favoriti gde računam i moju ekipu, biti odlučujući za konačan plasman na tabeli.” precizirao je Gašić.

Andrija Bojić je konstatovao da je sa samo dva treninga odigrao ovu utakmicu. “Ovo je jako bitna pobeda ostvarena protiv borbene i mlade ekipe Slobode. Atmosfera u našoj ekipi je dobra, nadam se dobrim rezultatima.

Trener Spartaka Oliver Kostić smatra da će biti potrebno još neko vreme da se ekipa uigra, i da ne bude ovolikih oscilacija u igri. “Potrebno je strpljenje, ne može ništa prečicom. Protiv Slobode smo odlično otvorili utakmicu, ali smo posle izgubili kontrolu odbrane u igri jedan na jedan, kao i kontrolu skoka. Treba izvući pouke iz ovog meča. Zahvalio bih se publici na bodrenju. Spremamo se za petak i gostovanje u Kraljevu.

Detaljnu statistiku možete pogledati ovde.