Spartak pružio dostojan otpor evroligašu

(23:16, 30:18, 20:19, 18:16)

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Nišu pobedili Spartak sa 91:69

Crno-bele je do pobede, pred oko 3.000 navijača u hali Čair, vodio Matijas Lesor sa 17 poena, po 14 su postigli Zek Ledej i Danilo Anđušić, dok je Aleksa Avramović utakmicu završio sa 13 poena.

U timu Spartaka najbolji je bio Andrija Bojić sa 17 poena, dva poena manje je ubacio Aleksandar Živojin Danilović, dok je Aleksa Jugović postigao 13 poena.

Partizan će se za plasman u finale nacionalnog kupa boriti sa pobednikom četvrtfinala u kojem će se sutra sastati Crvena zvezda i Borac.

Košarkaši Spartaka je u prvoj četvrtini pružili dobar otpor crno-belima, u jednom trenutku su i poveli (13:11), ali je Partizan odgovorio sa dve vezane trojke (17:13), da bi na prvi odmor otišao sa sedam poena prednosti – 23:16.

Izabranici Željka Obradovića su posle dva i po minuta igre u drugoj deonici stigli do prve dvocifrene prednosti na ovom meču (31:21), nakon čega je prednost crno-belih rasla do maksimalnih plus 20 (51:31).

Crno-beli su u drugo poluvreme ušli s prednošću 53:34 i do kraja meča su bez većih problema održavali dvocifrenu prednost.

Spartak Office Shoes: Hardi 7 (po  skokova i asistencija), Jugović 13, Ilkić 2, Prlja, Dodić 3, Milisavljević 9, Gazibegović, Bojić 17 (8 skokova), Danilović 15, Cvetinović 1, Soolović 2 (5 skokova), Barna.

“Igrali smo protiv tima za koji je bilo potrebno izaći sa motivacijom kakvu oni imaju. Nismo najbolje krenuli, ali smo zaigrali bolje. Što bi rekli, odrađena utakmica. Čestitke Spartaku na fer i sportskoj borbi, čestitam im na tome”, rekao je trener crno-belih Željko Obradović.

Trener Spartaka Željko Lukajić: “Nema tu šta da se kaže, znalo se ko je favorit i kakav je odnos snaga pre meča. U najavi ove utakmice sam rekao da je ovo jedno sjajno iskustvo i praktičan čas toga šta bismo trebali da radimo, kako to izgleda i ka čemu težimo da bismo bili na većem nivou. Sigurno da je Partizan jak atletski, individualno, tehnički, ovi rezultati nisu slučajnost, a na klupi je neko ko se zove Željko Obradović.” kaže popularni Struja.

Poenta meča bila je povratak Subotice na košarkašku mapu.

Nama je ovo bila utakmica koja je namenjena za nešto što je klubu, koji ima istoriju, dobra stvar da se polako Subotica vraća na mapu, jer mislim da su Srbiji potrebni što više gradova koji se vraćaju na košarkašku mapu. Talenata nikada nije dosta.

Kako misli da je njegov tim odigrao? 

Imali smo nekih dobrih faza gde sam bio zadovoljan na načine na koji smo reagovali, ali u nekim stvarima igrate onoliko koliko vam protivnik dozvoli. Bila je jedna lepa košarkaška predstava, a sve ostalo je bilo poznato i Partizanu čestitam na pobedi i želim uspeha dalje, i za ovaj trofej, kao i u prvenstvu, a i da obraduju navijače i dođu do Fajnal Fora.

Krajnji zaključak.

U zadnje vreme koje sam gledao bilo je jako loše u KLS-u. Govorio sam da moramo da se zamislimo, jer nama potencijali odlaze u susedne zemlje za neke veće iznose, a ovde bi se više razvili i imali bismo koristi. Ove godine je, ja sam došao na pola sezone, dosta otvorenije, igra se dobro, mislim da su timovi i dobro skautirali ove godine. Vratilo se dosta iskusnih igrača, interesantna je liga. Pola ekipa se bori za ABA 2, pola ekipa za opstanak. To je ono što je interesantno i tera publiku da dođe.