SPARTAK DEKLASIRAO METALAC I UŠAO U ABA 2 LIGU

Spartak Office Shoes – Metalac 121:66 (27:21, 32:18, 34:16, 28:11)

Košarkaši Spartaka ubedljivim trijumfom nad valjevskim Metalcem okončali su jednu izuzetnu sezonu.

Plasman na drugo mesto KLS omogućava im da se sledeće sezone nađu u društvu ABA 2 ligaša, po prvi put u istoriji kluba. Ovo je meteorski uspon kluba koji je za samo dve sezone od najnižeg ranga stigao do drugog ranga takmičenja u regionu. Sam meč sa Metalcem je odigran bez veće drame, gosti su se držali do 7. minuta i rezultata 11:17, a onda su stali. U veoma atraktivnoj predstavi prednjačili su igrači Spartaka sa lepim akcijama i atraktivnim završecima istih.
Kod domaćih najefikasniji Barna sa 32, Milisavljević sa 21 poenom, a kod gostiju Durmo 20 i Luković 14 poena.

Spartak Office Shoes: Hardi, Jugović 2, Ilkić 1, Prlja 11 (8 skokova), Dodić 14, Milisavljević 21 (po 5 skokova, asistencija i osvojenih lopti), Bojić 19, Danilović 6, Sokolović 15 (7 asistencija), Barna 32 (5 asistencija), Cvetanović, Gazibegović.

Protiv Metalca srušen je i klupski rekord u broju poena na prvoligaškoj utakmici koji je iznosio 115 poena (Lovćen u sezoni 1992/93), a pobeda od 55 poena razlike je takođe klupski rekord (ranije 53 protiv Užica u sezoni 1994/95).

Na konferenciji za medije Filip Barna se zahvalio svima u klubu, saigračima, prethodnim trenerima na saradnji i publici koja ih je stalno podržavala.

Trener Vladimir Đokić se zahvalio na ukazanom poverenju koje je dobio od kluba. “Srećan sam što sam deo ovog projekta. Ovo je istorijski uspeh za klub i grad i smatram da Subotica kao grad zaslužuje ovo.” Što se tiče same utakmice, Đokić je rekao da je ovo timska pobeda, ali je istakao doprinos Barne i Bojića, koji je tek izašao iz povrede.

Spartak se plasirao u Super ligu Srbije i u grupi sa FMP-om, Zlatiborom i OKK Beogradom probaće da napravi još jedan iskorak u našoj košarci.