Spartak srušio ABA ligaša, FMP pao u Dudovoj šumi

(29:21, 12:22, 23:25, 18:10)

Spartak Office Shoes – FMP SoccerBet 82:78

Odličan meč odigrali su vicešampion KLS i petoplasirani ABA lige. U prvom poluvremenu viđena je prava rovovska borba za svaku loptu, za što bolju poziciju. Subotičani su veći deo prvog poluvremena bili u vođstvu, u 15. minutu bilo je 35:23. Minut kasnije na klupu, je zbog 3 lične greške, morao plej Sokolović, što gosti koriste da anuliraju prednost Spartaka. U finišu treće deonice gosti stiču 4 poena prednosti. Poslednji period igralo se koš za koš, a na minut i 41 do kraja Sokolović je ubacio, ispostaviće se ključnu trojku za pobedu Spartaka (80:74).

Spartak Office Shoes: Milijašević 3, Ilkić 2, Prlja 2, Dodić 7, Milisavljević 19 (8 skokova, 6 asistencija, 7 izg. lopti), Bojić 16 (8 skokova), Medarević 9, Sokolović 13 (5 skokova), Barna 11, Šarenac, Kojić, Gazibegović.

FMP: Mening 19, Bič 6, Mur 18 (5 asistencija), Pavićević 5, Stepanović 15, Šaranović 3, Simović 3, Matović, Todorić, Izundu 4, Dženkins 5.

Posle druge uzastopne pobede Aleksandar Sokolović se zahvalio publici, i istakao da je presudila izuzetna energija Spartakovih igrača. “Želimo da muški odigramo još ova dva meča do kraja lige” rekao je plej Subotičana.

Vladimir Đokić je rekao da je presrećan zbog velike pobede, i dodao “da smo i izgubili na loptu dve bio bih ponosan. Igrači imaju karakter i želju, što je jako bitno.

Zbog obaveza u reprezentaciji U19 na preostala dva meča Super lige Subotičane će predvoditi pomoćni trener Slobodan Ljubotina.

Trener gostiju Nenad Stefanović je čestitao Spartaku na zasluženoj pobedi i ocenio da su od prve sekunde Subotičani bili energetski ispred njegove ekipe.

Na pitanje šta misli o trenutnom formatu Super lige Srbije, trener ekipe iz Železnika je rekao “FMP je hteo ligu od 8 ekipa, da se igra 14 utakmica, imamo dosta mladih igrača kojima bi to značilo. To je više pitanje za ekipe iz KLS-a, polovina njih nije htela da igra Super ligu. Ovde u Subotici je bolja atmosfera nego na pola gostovanja u ABA ligi, kulturno je, nema vređanja, puno je dece, fantastično. Svake srede da igramo…