SPARTAK PROTIV OKK BEOGRADA – PETI ČIN

U 5. kolu AdmiralBet Super lige Srbije sastaju se Spartak i OKK Beograd. Biće to njihov peti međusobni duel ove sezone, a trenutno je 2:2.

Košarkaši OKK Beograda su ekipa koja je najviše napredovala u ovoj sezoni, o čemu svedoči i činjenica da će petorica mladih igrača sledeće sezone igrati u ABA ligi. Prvi meč u Beogradu završen je pobedom domaćih (87:67), a igrači Spartaka posle dve vezane pobede žele da se revanširaju ekipi slavne tradicije.

O meču su na konferenciji za medije govorili kapiten Predrag Prlja i trener Slobodan Ljubotina.

OKK Beograd je odlična ekipa, nadam se da ćemo uz pomoć publike uspeti da zabeležimo još jednu pobedu i tako im se odužimo za svesrdnu podrškU tokom sezone” rekao je Prlja i izneo ocenu uspešne sezone u kojoj su preostale još dve utakmice.

Očekivali smo ovakav plasman, ostaje žal za 2-3 propuštene šanse da se okitimo šampionskom titulom, što bi bio jedinstven podvig obzirom da smo debitanti u KLS. Bilo je naporno i teško, ali uz pomoć uprave I stručnog štaba ostvarili smo zacrtan cilj – ulazak u ABA 2 ligu.”

Umesto Vladimira Đokića, odsutnog zbog obaveza u U19 reprezentaciji, ekipu će voditi Slobodan Ljubotina, nekadašnji prvotimac i trener Spartaka.

OKK Beograd je izuzetna ekipa, odlično vođena, u drugom delu sezone su najviše napredovali, odlično trče, baš kao i mi. Očekujem kvalitetnu košarkašku predstavu i nadam se pobedi.

Zbog obaveza u reprezentaciji U19 na sutrašnjem meču neće nastupiti Ilija Milijašević i Marko Šarenac, dok se u ekipu vraća Danilović.

Susret između Spartak Office Shoes-a i OKK Beograda igra se u četvrtak 25. maja od 19 časova u Hali sportova.