Subotica zaslužuje jednu veliku i ozbiljnu školu košarke, rešili smo da to i omogućimo. OKK Spartak je razvojni klub MKK Spartaka gde besplatno treniraju devojčice i dečaci svih uzrasta sa područja Subotice i šire okoline.

Naša ideja je da sva talentovana deca treba da treniraju besplatno, da imaju besplatnu takmičarsku opremu i da se takmiče u kvalitetnim ligama za njihov uzrast.

U trenažnom procesu mlađih kategorija OKK Spartaka egzistira 21 grupa sa kojim rade ukupno 16 trenera.Grupe obuhvataju sve od škole košarke do seniorske ekipe OKK Spartaka koja se takmiči u 2. Srpskoj regionalnoj ligi.
Škole košarke se održavaju ukupno u 8 osnovnih škola. Takmičarske selekcije se kreću od 2011. godišta i ukupno imamo 13 selekcija koje se takmiče pri KS Vojvodine, od toga imamo i 3 takmičarske grupe devojčica

Ukupno to čini oko 550 dečaka i devojčica, kojima je omogućeno potpuno besplatno bavljenje košarkom kao i sva neophodna oprema i troškovi takmičenja

Jedan od naših ciljeva je da košarku dodatno popularizujemo u gradu i okolini, kao i da povećamo broj dece u našim školama košarke.

Ekipa 
seniori 2. Srpska regionalna liga 
juniori kvalitetna liga KSV 
kadeti 2005 god. 
kadeti 2006 god. 
pioniri 2007 god. 
  
pioniri 2008 god. 
mlađi pioniri 2009 god. 
mlađi pioniri 2010 god. 
mlađi pioniri 2010 regionalna liga KSV 
mini basket 2011 
devojčice 2005/2007 
devojčice 2009 
školica košarke u “Ivan Milutinović” 
školica košarke u “Sonja Marinković” 
školica košarke u “Matko Vuković” 
školica košarke u “Sečenji Ištvan” 
školica košarke u “Kizur Ištvan” 
školica košarke u “Majšanski put” 
školica košarke u “Jovan Mikić” 
školica košarke u “Miroslav Antić” 
  

U sezoni 2020/21 košarkaši Spartaka 2005/2006 godište osvajaju 1.mesto u Viba ligi, pod vođstvom trenera Blagoja Ivica I Luke Gavrliovića. Jedno lepo i vrlo poučno iskustvo koje su momci izvukli boreći se sa ekipama koji su pokazale isto tako veliku želju za pobedom. Do samog kraja lige pobednik je bio neizvestan. Ipak u finalu Spartak je uspeo da pobedi odličnu ekipu KK Star i tako osvoji Viba ligu.

Momci 2005/2006 godište su proteklog vikenda uspeli da se plansiraju u JKLS, gde će imati prilike ove sezone da igraju sa najboljim klubovima u zemlji u svom godištu.

Veliki uspeh za naše igrače i trenere, u nimalo lakoj konkurenciji.