Pirot KK

КК”Пирот” је основан 1952.г. од када се непрекидно такмичи под окриљем КСС. Након повратка са радне акције на Власини 1952. године, на којој се у јуну и јулу група младих спортиста упознала са кошаркашком игром, основана је кошаркашко-одбојкашка секција у оквиру Друштва за телесно васпитање под именом, како је тада то било модерно назвати по скраћеници, ДТВ “ПАРТИЗАН” – Пирот.

КК”Пирот” је изнедрио низ познатих играча и тренера. Посебно место је пре свега резервисано за Светислава Карија Пешића, једног од нацењенијих и најбољих светских тренера. Светислав Пешић – Кари, је био играч “Пирота” потом “Партизана” и “Босне” са којом је освојио титулу клупског европског шампиона. Све што је касније постигао је историја. Ми се поносимо да је наш Кари и сада увек уз КК”Пирот” на сваки начин. Члан је Скупштине Клуба и званични промотер града Пирота.

Важно је рећи да наш клуб нарочиту пажњу поклања млађим селекцијама, тако да тренутно има у својим редовима преко 180 младих играча који тренирају у 8 селекција које се у последњим сезонама редовно такмиче у седам лига. По званичним подацима КК”Пирот” има највише регистрованих играча и игра највећи број лига у Региону Источне Србије са седиштем у Нишу.